Proces proizvodnje

DSC01633 (1)

Proces proizvodnje PVC stolarije se odvija u novom proizvodnom pogonu. Sve započinje unosom radnih naloga u računare i njihovim protokom na kompjuterski upravljanim linijama. Profil se kroji odnosno reže na temelju dimenzija unesenih u kompijuter.

Na taj način gubi se mogućnost pogreška prilikom prijenosa podataka od narudžbe do izrade prozora ili vrata, smanjuje se otpad prilikom rezanja i ostvaruje se maksimalna preciznost kod obrade profila.

Tako odrezani profili odlaze u obradni centar gde se u njih ubacuju čelična ojačanja koja ih čini stabilnim i čvrstim. Tu se označavaju mesta za okove, vodene otvore i dr. Sve te otvore pozicionira smašina putem unapried unesenih parametara u računar, tako da se radnik ne opterećuje položajima otvora i time se smanjuju greške kod izrade.

Tako obrađeni profili se stavljaju na kompjutersku četvoroglavu varilicu gde se kod varenja ostvarjuje stopostotna površina kontakta, što garantuje idealan odnos krila i okvira.

Na kraju proizvodnog procesa sledi fina obrada profila gde se sastavljeni prozori ili vrata stavljaju na čistilicu vara i obrađuju se uglovi profila.

Tako obrađeni profil ide u ruke stručnih radnika koji na prozore ili vrata postavljaju okove. Nakon okivanja sledi ustakljivanje proizvoda i završetak proizvodnog procesa.

Svaki proizvod je napravljen na temelju prvobitnog merenja i predstavlja jedinstven primerak napravljen na temelju mera i želja kupaca.